Alle Tiders Mad

Project Details

CLIENT

DATE

IN

SKILLS

LINK

PROJECT DESCRIPTION

Madens og måltidets kulturhistorie på Nexus Learning

Det interaktive undervisningsmateriale er den første samlede fremstilling af madens og måltidets kulturhistorie i et dansk perspektiv. Filmmaterialet er lavet i samarbejde med en række kulturhistoriske museer i Danmark og viser historiske rekonstruktioner om mad og måltider fra middelalderen til i dag. Cd-rommen består af tekst, billeder og film.

I skolernes projektorienterede verden kommer dette materiale som en fuldtræffer.” Folkeskolen, august 2005

“Der ramte han plet – tænkte jeg, da jeg fornylig blev bekendt med, at Claes Benthien har udviklet et undervisningsmateriale til os, som handler om mad, måltider, råvarer, landbrug, husdyr, handel, køkkenredskaber, bordskikke m.m. op gennem forskellige historiske perioder.”

“Der lægges ikke op til, at materialet skal benyttes fra A-Å, men derimod til at anskue historiske, sociale, kulturelle, etiske og æstetiske vinkler på mad og måltider, og meget gerne i en tværfaglig sammenhæng, hvor faget historie er selvskreven.”

“Brugerflade og design er indbydende, overskueligt og meget nemt at navigere rundt i. Filmene er meget naturtro. Teksterne er skrevet i et pænt fortællende sprog, som forsøger at kæde historierne sammen for læseren.” Hjemkundskab, 2005.

Tilrettelæggelse: Claes BenthienFoto: Ebbe Kyrø og Mark Friis-ThomassenKlip: Bjørn Andersen og Ebbe KyrøProducent: Ebbe Kyrø

Læs mere og bestil adgang på Nexus Learning

Uddybende tekst:

Et spændende sæt emner med tilhørende elevopgaver om madens og måltidets kulturhistorie. Historien bliver fortalt i et dansk perspektiv.

Undervisningsprogrammet er opbygget kronologisk, så eleverne kan dykke ned i historiske epoker. De fleste afsnit bliver underbygget af filmklip, som gør historien levende. De 15 film er lavet i samarbejde med en række kulturhistoriske museer i Danmark, og hele produktionen er støttet af Undervisningsministeriet.

Indhold:

– Oldtiden- Middelalderen- Renæssancen- 1700-tallet- 1800-tallet- 1900-tallet- Egnsretter- Mad fra hele verden- Mad og religion- Det daglige brød

På hjemmesiden www.alletidersmad.dk ligger der opskrifter og forslag til undervisningsforløb med historisk madlavning.

Alle tiders mad åbner for en verden af muligheder i undervisningen.Tilrettelæggelse: Claes Benthien. Produktion: Nexus Kommunikation A/S

Læs mere og bestil adgang på Nexus Learning